• 035 772 095
 • termovent@hotmail.com

Ukratko o nama!

Termovent d.o.o Živinice je osnovana 1994. godine. Firma trenutno zapošljava 22 radnika i nastoji proširiti svoje poslovanje. Osnovna misija firme Termovent je ponuditi investitoru vrhunski kvalitetne usluge.
Ono što nas izdvaja od drugih firmi je brzina, efikasnost i širok spektar radova koje nudimo. Neki od njih su: instalacije centralnog grijanja, instalacije vodovoda i kanalizacije, instalacija klimatizacije i ventilacije ambijenta,instalacije grijanja toplotnim pumpama.
Pored toga nudimo izradu velikih vodovoda i rezervoara, izradu kanalizacionih kolektora, izradu toplovoda i parovoda i priključnih podstanica i slično.

Naše usluge

 • Instalacije centralnog grijanja, vodovoda i kanalizacije

 • Instalacija klimatizacije, ventilacije ambijenta i grijanja toplotnim pumpama

 • Izrada velikih vodovoda, rezervoara i kanalizacionih kolektora

 • Izrada toplovoda i parovoda i priključnih podstanica

Misija

Naša misija je potpuno zadovoljstvo naših kupaca i investitora te postizanje opšteg zadovoljstva naših uposlenih. To postižemo odgovornom pristupu radu, sa velikom kvalitetom usluge i ugradbenih materijala. Također, stvaranje pozitivne slike o nama u javnosti i društvenoj zajednici nam je jedan od prioriteta.

Vizija

Želimo da postanemo veliko i stabilno privredno društvo na područiju završnih radova u građevinarstvu, izvođenju radova centralnog grijanja i vodoinstalacije te pružanju usluga u građevinarstvu. Prepoznatljivost u širem geografskom prostoru želimo ostvariti kvalitetom naših roba, radova i usluga te postati jedno od vodećih privrednih društava u Bosni i Hercegovini.

Strateški cilj

U narednih 5 godina želimo da zauzmemo veći tržišni udio na širem geografskom području. Da bi to ostvarili, planiramo povećanje broja zaposlenih, smanjenje troškova u odnosu na konkurenciju te stvaranje bližih odnosa sa poslovnim partnerima i investitorima.
Kvalitet i uslužnost, poštovanje ugovorenog, kvalitetan rad već prvi put, tako da naše robe, proizvodi i usluge u potpunosti ispune potrebe i očekivanja kupaca. Dugoročno, stabilno i pozitivno poslovanje, sa uspješnom marketinškom obradom tržišta, uvođenjem novih djelatnosti te širenjem poslovanja na nova tržišta i zadovoljavanjem interesa kupaca, vlasnika i uposlenika su naši najvažniji strateški ciljevi.

Operativni ciljevi

 • Postizanje punog zadovoljstva kupaca naših roba, radova i usluga uz održavanje pozitivnog mišljenja javnosti o „TERMOVENT“ d.o.o. Živinice

 • Stvaranje svijesti kod uposlenika da opstanak, razvoj i profitabilnost „TERMOVENT“ d.o.o. Živinice zavisi od pojedinačnog doprinosa svih uposlenika

 • Kontinuirano poboljšavanje nivoa znanja, stručne osposobljenosti i kompetentnosti uposlenika

 • Stalno ulaganje u nova sredstva i opremu

 • Provođenje poslovnih aktivnosti u skladu sa odgovarajućim zakonima, propisima, standardima ISO 9001:2008 i pozitivnom poslovnom praksom

 • Planiranje, rukovođenje, mjerenje i analiziranje efektivnosti svih ključnih aktivnosti kako bi kvaliteta naših roba, proizvoda i usluga bilo pravilo, a ne slučajnost

 • Brižljivi izbor kvalitetnih renomiranih dobavljača i uspostavom međusobnog partnerskog odnosa sa dobavljačem i društvenom zajednicom u kojoj djelujemo

 • Realizacija postavljenih godišnjih planova i ciljeva

Poštujući navedeno, naša opredjeljenost usmjerena je na naše kupce, a to postižemo trajno iznalazeći različite mogućnosti poboljšanja i efektivnosti sistema upravljanja kvalitetom kroz preispitivanje Ciljeva kvalitete te ocjene primjerenosti Politike kvalitete u odnosu na sve istančanije i zahtjevnije zahtjeve naših kupaca.
cert-eng